Литва у серпні запустить 5 навчальних курсів для українських військових

Вівторок, 16 серпня 2022, 15:26

Литва у серпні розпочне проведення п'яти навчальних курсів для українських військових.

Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Міністр наголосив, що підготовка фахівців для використання сучасної зброї підвищує її ефективність, тому виконує дуже важливу роль у сучасній війні та допомагає Україні ефективно захищатися від агресора – Росії.

"Тому ми хочемо наголосити на цій допомозі у навчанні фахівців - не взагалі з нуля, а саме фахівців - та їх кваліфікації для конкретного озброєння, яке використовують як українці, так і литовська армія", - зазначив Анушаускас.

Навчання фахівці пройдуть у Литві. Литва також посилає інструкторів у Велику Британію.

Раніше Міністерство оборони повідомляло, що за 6 місяців російської війни в Україні в Литві пройшли навчання майже 150 військових із цієї країни.

Також міністр додав, що два тижні тому Литва відправила до України військову техніку. "У даному випадку ми випереджаємо інші країни такими послідовними постачаннями. Не раз на три або шість місяців, але послідовно, практично щомісяця йдуть поставки", - заявив Анушаускас. Він зазначив, що загальна сума литовської допомоги Україні може становити загалом "до 130 млн євро".

Литва передала Україна військові вантажівки, позашляховики для робіт з розмінування, протиповітряну та протитанкову зброю, міномети та іншу військову допомогу.

Нагадаємо, програму підготовки українських військових на британській території Володимиру Зеленському запропонував прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час червневого візиту до Києва. Тоді британський прем’єр уточнив, що військові Сполученого Королівства можуть забезпечити підготовку до 10 тисяч українських військовослужбовців кожні 120 днів.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у минулий четвер за підсумками донорської конференції в Копенгагені заявив, що Лондон готовий забезпечити підготовку більшої кількості українських військових, ніж раніше планувалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.