РФ пропонує забрати демонтований в Естонії радянський танк-пам’ятник

Середа, 17 серпня 2022, 15:16

Губернатор Курської області Росії Роман Старовойт заявив, що його регіон готовий "прихистити" у себе пам'ятник радянським танкістам Т-34, який напередодні був демонтований у місті Нарва за розпорядженням уряду Естонії.

Про це повідомило російське агентство "Интерфакс", пише "Європейська правда".

"Ми готові забрати легендарну "тридцять четвірку", - написав  Старовойт у своєму телеграм-каналі.

Він додав, що в РФ танк займе "по-справжньому гідне і найпочесніше місце на території меморіалу, що створюється на Північному фасі Курської дуги".

Витрати на перевезення танка російський регіон пропонує взяти на себе. 

Як пояснив Старовойт, у такий спосіб він вирішив підтримати ініціативну групу мешканців Курської області, яка запустила в інтернеті голосування за петицію про перенесення демонтованого Т-34 до регіону.

За його словами, замість радянського пам'ятника Курська область готова запропонувати Естонії як компенсацію "будь-які товари чи продукти курського виробництва".

За розпорядженням уряду Естонії у вівторок, 16 серпня, у місті Нарва та його найближчих околицях було перенесено шість монументів із радянською військовою символікою, у тому числі танк Т-34. Танк відвезли у військовий музей неподалік від столиці.

Паралельно поліція Нарви повідомила про затримання восьми осіб у зв’язку з тим, що вони, обурені перенесенням радянського танка-пам’ятника, закликали інших до насильницького спротиву. Згодом доповнили, що затриманих вже дев'ять.

Читайте також: Символ окупації: як Естонія завершує декомунізацію у найбільш проросійському місті країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: