У Латвії запевнили, що допомога Україні не послаблює їхню обороноздатність

Середа, 17 серпня 2022, 17:44

Постачання Україні латвійських вертольотів та самохідних гаубиць не вплинуть на бойові можливості Національних збройних сил Латвії.

Про це заявив представник Міноборони Латвії Каспарс Галкінс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Галкінс зазначив, що з початку війни Латвія надала Україні значну підтримку озброєнням на суму понад 200 млн євро. При цьому представник Міноборони наголосив, що на можливостях латвійської армії це ніяк не позначиться.

"Підтримка України завжди зважена — жодна країна НАТО не постачає Україні озброєння в такому обсязі, щоб це могло вдарити по її власній боєздатності та безпеці", — наголосив Галкінс.

За словами Галкінса, наразі у розпорядженні військово-повітряних сил залишаються два вертольоти Мі-17, яким кілька десятків років, але вже наприкінці цього року Латвія має отримати з США два з чотирьох абсолютно нових гелікоптерів Black Hawk.

Крім того, на авіаційній базі в Лієлварді розміщено значну кількість вертольотів армії США Black Hawk та Apache для зміцнення безпеки у країнах Балтії.

Нещодавно Латвія надала Україні шість самохідних гаубиць M109, які кілька років тому закупили в Австрії. Тоді Латвія закупила в Австрії загалом 65 самохідних гаубиць.

Також ВПС України отримали від Латвії два вертольоти Мі-17 та два Мі-2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.