У Німеччині четверту дозу ковід-вакцини рекомендували всім, хто старший 60 років

Четвер, 18 серпня 2022, 17:41

У Німеччині Постійна вакцинаційна комісія офіційно рекомендувала робити друге підсилююче щеплення вакциною від коронавірусу, тобто четвертою дозою, всім людям, які старші за 60 років.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Süddeutsche Zeitung.

Люди цієї вікової групи мають підвищений ризик важкого перебігу COVID-19 і повинні отримати ще одну ревакцинацію, заявили в  комісії. Комісія розширила свою попередню рекомендацію "з основною метою ще краще захистити особливо вразливих людей від важкого перебігу захворювання і смертей, пов’язаних з COVID-19".

Подальша ревакцинація, бажано мРНК-вакциною, доцільна після "трьох імунологічних подій" — наприклад, після первинної імунізації та першої ревакцинації або первинної імунізації та інфекції Sars-CoV-2.

Умовою для ревакцинації з 60 років зазвичай є те, що з моменту першої ревакцинації або останнього зараження коронавірусом минуло не менше шести місяців. За словами комісії, інтервал може бути скорочений до чотирьох місяців лише в обґрунтованих окремих випадках.

Кампанія вакцинації другою підсилюючою дозою має початися у середині вересня. 

Як повідомлялося, Британія стала першою країною, яка схвалила оновлену вакцину від COVID-19, розраховану на захист від оригінального варіанта й варіанта "Омікрон".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.