Ердоган обговорить ситуацію на ЗАЕС з Путіним 

П'ятниця, 19 серпня 2022, 13:11

Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив, що обговорить питання Запорізької АЕС з президентом Росії Владіміром Путіним після переговорів з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Ердоган сказав в інтерв’ю журналістам під час повернення зі Львова, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на турецьке державне агентство Anadolu.

Ердоган повідомив, що обговорить питання Запорізької АЕС із Путіним. Він також додав, що президент України Володимир Зеленський вимагає, щоб Росія розмінувала район АЕС.

У Європарламенті й Раді спільно закликали РФ вивести війська із ЗАЕС і припинити ядерний шантаж

"Ми будемо обговорювати це питання з Путіним, і особливо проситимемо його про те, щоб Росія зіграла свою роль у цьому плані як важливий крок для миру у всьому світі", - сказав він.​​​​​​​

Під час тристоронньої зустрічі у Львові Ердоган висловив стурбованість обстрілами Запорізької АЕС і сказав, що "ми не хочемо пережити новий Чорнобиль".

Ердоган також знову заявив про готовність Туреччини організувати у себе зустріч президентів РФ та України.

18 серпня президент Володимир Зеленський провів у Львові двосторонню зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а також зустрівся разом з ним з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем.

Зеленський розповів, що на зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гутеррешем у Львові погодив з ним параметри можливої місії Міжнародного агентства з атомної енергії на окуповану Запорізьку АЕС.

Читайте також: Мир на умовах Туреччини: як Україні реагувати на тиск щодо нових переговорів з РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: