Кандидат у прем'єри Британії Сунак проти участі Путіна у саміті G20

П'ятниця, 19 серпня 2022, 15:24

Один із двох кандидатів на пост прем’єр-міністра Британії Ріші Сунак закликав G20 не допускати російського президента Владіміра Путіна до участі в зустрічах групи, доки Москва не припинить війну в Україні.

Про це повідомив Reuters у п’ятницю речник Сунака, пише "Європейська правда".

Згідно із заявою президента Індонезії Джоко Відодо, Путін і китайський лідер Сі Цзіньпін візьмуть участь у саміті G20, який відбудеться на острові Балі в листопаді.

"Наші партнери та союзники по G20 несуть колективну відповідальність за те, щоби викрити огидну поведінку Путіна. Сидіти з ним за столом не є досить добре, коли він відповідальний за те, що дітей вбивають у їхніх ліжках уві сні", – сказав агентству речник Ріші Сунака.

"Нам потрібно надіслати рішучий сигнал Путіну, що він не матиме місця за столом переговорів, доки не припинить свою незаконну війну в Україні", - додав речник.

Наразі Сунак відстає від міністра закордонних справ Ліз Трасс в опитуваннях у змаганні за пост прем'єр-міністра замість Бориса Джонсона.

Під час теледебатів 25 липня Трасс сказала, що було б важливо протистояти Путіну перед обличчям союзників Росії. Вона сказала: "Я поїхала б туди і викрила б Путіна", - заявила вона.

Будучи господарем цьогорічного саміту, Індонезія зіткнулася з тиском з боку західних країн, щоб відкликати своє запрошення Путіну. 

Індонезія також запросила українського президента Володимира Зеленського взяти участь у саміті на Балі.

Президент Зеленський заявляв, що участь України в осінньому саміті G20 буде залежати від безпекової ситуації в країні і від складу учасників саміту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.