У Дунаї через рекордну посуху побачили рештки німецьких військових кораблів

фото
П'ятниця, 19 серпня 2022, 16:31

Рівень води в річці Дунай впав до найнижчого рівня за останні майже 100 років через сильну посуху в Європі і тепер можна побачити уламки кількох військових кораблів часів Другої світової війни.

Про це повідомляє "Балканський оглядач", пише "Європейська правда".

Кораблі входили до складу Чорноморського флоту нацистської Німеччини. У 1944 році вони відступали Дунаєм від радянських військ. Багато військових кораблів були потоплені під час відступу.

 

Цьогорічна посуха виявила понад 20 затоплених кораблів на ділянці поблизу портового міста Прахово у Сербії. Багато з них досі завантажені тоннами боєприпасів і вибухівки, що робить їх серйозною небезпекою для судноплавства.

Про існування нацистських військових кораблів у цьому районі відомо багато років. Їхні уламки виявила посуха 2003 року. Через небезпеку ширину водного шляху біля Прахова зменшили з 180 до лише 100 метрів.

 

Цього року у березні сербський уряд оголосив тендер на пошук уламків і вивезення вибухівки. Вартість робіт оцінили в 29 мільйонів євро.

Нагадаємо, рівень води у річці Рейн на території Нідерландів досяг найнижчої позначки за весь час вимірювань.

Як повідомлялося, у Нідерландах, Німеччині та Чехії знову видно так звані "голодні камені" на деяких ділянках річок, де рівень води через посуху опустився до рекордно низьких показників.

За попередніми оцінками, цьогорічна посуха може стати найгіршою за останні 500 років. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.