В Іспанії п'ятий день гасять велику лісову пожежу, вітер лише посилює вогонь

фото
П'ятниця, 19 серпня 2022, 16:49

Лісова пожежа, що вийшла з-під контролю в східній провінції Іспанії Валенсія, стала однією з найбільших в країні цього року, вже 35 літаків залучені до гасіння.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

 

Пожежа вже охопила понад 19 000 гектарів по периметру 137 кілометрів. Дощ додав надії, що вогонь можна буде взяти під контроль у четвер, але сильний вітер зробив вогонь "дуже агресивним", заявив регіональний уряд Валенсії.

Четверо людей все ще госпіталізовані після того, як у середу отримали серйозні опіки під час спроби вистрибнути з поїзда, який зупинився посеред охопленого полум'ям лісу. Поїзд випадково в'їхав у лісову пожежу, яка швидко поширювалась.

Відповідно до програми Європейської комісії зі спостереження за Землею "Коперник", Іспанія цього року постраждала від лісових пожеж сильніше, ніж будь-яка інша європейська країна. Цього року лісові пожежі в Іспанії спалили в чотири рази більше території, ніж за останнє десятиліття.

До початку серпня в цій середземноморській країні було зареєстровано 43 великі лісові пожежі — ті, що охопили щонайменше 500 гектарів, у той час як середня кількість за попередні роки становила 11.

За оцінками Європейської інформаційної системи про лісові пожежі, цього року в Іспанії вигоріло 284 764 гектари, що в чотири рази перевищує середній показник з початку обліку в 2006 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.