Ердоган заявив, що не виключає діалогу з Сирією

П'ятниця, 19 серпня 2022, 16:52

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не виключає діалог і дипломатію з Сирією.

Про це він заявив журналістам після повернення з України, пише "Європейська правда" із посиланням на Hurriyet.

"По-перше, ми маємо це визнати: політичний діалог чи дипломатія не можуть бути повністю розірвані між державами. Такий діалог потрібно завжди підтримувати", – сказав Ердоган.

Ердоган відповідав на запитання щодо Сирії після того, як міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу поінформував про свою коротку розмову з міністром закордонних справ Сирії Фейсалом Мікдадом наприкінці 2021 року. Заяви Чавушоглу підштовхнули коментарі щодо потенційної зміни політики Анкари щодо режиму Асада.

"Не можна відмовлятися від дипломатії. Весь світ побачив, наскільки нам потрібна дипломатія. Ми завжди були частиною рішення. Ми взяли на себе відповідальність за вирішення сирійської проблеми. Нашою метою був регіональний мир і захист нашої країни від серйозних загроз, які випливають з цієї кризи", – пояснив Ердоган.

Туреччини підтримує опозиційні сторони у війні в Сирії. Дамаск звинувачує Анкару в підтримці "терористичних" угруповань у Сирії.

На початку цього року Ердоган пообіцяв провести ще одну військову операцію на півночі Сирії. З 2016 року Туреччина допомогла своїм сирійським союзникам захопити сотні кілометрів території та просунулась приблизно на 30 км углиб країни, в основному націлюючись на курдську групу YPG, яку вона вважає терористичною організацією.

Нагадаємо, у Туреччині розпочали розслідування щодо посадових осіб після того, як у мечетях на кордоні із Сирією було оголошено про початок нової військової операції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.