Естонія не отримувала від РФ запитів про жінку, яка нібито вбила Дугіну

Понеділок, 22 серпня 2022, 18:10

Міністерство внутрішніх справ і прикордонна служба Естонії в понеділок заявили, що російська сторона не зверталася до них щодо Наталії Вовк, яку російське ФСБ назвало виконавицею вбивства пропагандистки Дар’ї Дуґіной.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Postimees.

Російська Федеральна служба безпеки стверджує, що Наталія Вовк, яка нібито виступила виконавицею вбиства Дуґіной, виїхала до Естонії через Псковську область у неділю – наступного дня після інциденту.

Керівниця департаменту публічних відносин естонського МВС Моніка Віідул заявила, що ситуація, в якій російська спецслужба звинувачує когось у чомусь через пропагандистський канал, не підпадає під перелік випадків, у яких, згідно із законом, має бути оприлюднена інформація про тих, хто перетинає естонський кордон.

Своєю чергою в департаменті поліції та прикордонної охорони Естонії заявили, що не вважають за необхідне коментувати, чи справді Вовк перетнула кордон з боку Росії, як це заявляють у Москві.

"Ми можемо опублікувати дані про людей, які перетинають кордон, лише в передбачених законом випадках, і ситуація, в якій російська спецслужба звинувачує їх у чомусь у ЗМІ, не є серед них", – сказав речник департаменту Раґне Кейск.

Також про відсутність запитів з боку Росії щодо Наталії Вовк, яка нібито перебуває в Естонії, в понеділок заявив Офіс державного прокурора країни.

Нагадаємо, в Підмосков'ї 20 серпня вибухнуло авто з Дугіною, дочкою "ідеолога Путіна" Олександра Дугіна, яка писала для російського пропагандистського RT. Російські слідчі заявили, що автомобіль, у якому загинула Дар'я Дугіна, підірвали дистанційно.

22 серпня російська ФСБ заявила, що вбивство дочки Олександра Дугіна Дар'ї підготовлено та вчинено українськими спецслужбами. Виконавицею нібито була Наталія Вовк, яка служить у полку "Азов" і в'їхала до Росії за підробними документами.

В Офісі президента України заперечили причетність Києва до вбивства Дугіної. А полк "Азов" заперечив, що Наталія Вовк узагалі проходила в них службу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: