США готують передачу Україні 10 дронів-камікадзе Switchblade 600

Понеділок, 22 серпня 2022, 20:06

Міністерство оборони США готується укласти контракт на передачу Україні десяти безпілотників-камікадзе великої дальності Switchblade 600.

Як передає "Європейська правда", про це у відповідь на запит порталу Defense News повідомила речниця Пентагону Джессіка Максвелл.

За її словами, контракт на розробку й складання дронів Switchblade 600 компанією AeroVironment очікується протягом наступних 30 днів. Наразі невідомо, коли саме Україна отримає ці безпілотники.

США раніше передавали Україні так звані баражуючі снаряди – тобто ті, які здатні перебувати в повітрі певний час, перш ніж уразять ціль. Це зокрема менші дрони Switchblade 300 і безпілотники Phoenix Ghost.

США планують поставити Україні високоточні артилерійські снаряди Excalibur – ЗМІ

Водночас, зазначають у Пентагоні, постачання нових безпілотників ускладнюється тим, що вони все ще вважаються у США прототипом, тож перед відправленням мають бути випробувані й оцінені.

Switchblade 600 можуть пролетіти понад 40 км і зависнути над ціллю протягом 40 хвилин, перш ніж атакувати протитанковою боєголовкою. Оператор дрону використовує планшетну систему управління вогнем з сенсорним екраном і можливістю вручну пілотувати ракету, що баражує.

Як повідомлялося, в останньому пакеті військової допомоги США Україні передбачені 15 дронів ScanEagle, здатних літати на низькій висоті тривалий час. Вони допомагатимуть українським військовим коректувати вогонь артилерії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.