Кулеба поговорив з естонським колегою про заборону віз для росіян

Понеділок, 22 серпня 2022, 20:21

Міністри закордонних справ України та Естонії – Дмитро Кулеба і Урмас Рейнсалу – в понеділок провели телефонну розмову, в якій зокрема обговорювали розробку нового санкційного пакету Європейського Союзу проти Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Ми погодились, що російським туристам потрібно заборонити в’їзд до ЄС, і скоординували наші наступні спільні кроки на шляху до цієї мети. Ми також обговорили спеціальний трибунал для притягнення до відповідальності російського керівництва і наступний пакет санкцій ЄС проти Росії", – написав Кулеба у Twitter.

Своєю чергою глава МЗС Естонії зазначив, що обговорив із українським колегою збільшення оборонної допомоги та притягнення до відповідальності воєнних злочинців та агресорів.

"Також обговорили додаткові санкції ЄС щодо Росії, зокрема візові обмеження в ЄС, запропоновані Естонією", – додав Рейнсалу.

Як повідомлялося, Естонія просуватиме ідею повного енергетичного ембарго проти Росії у восьмому пакеті санкцій ЄС за агресивну війну Кремля. Також Естонія запропонує заборонити росіянам в’їзд до ЄС. 

Наприкінці минулого тижня у Таллінні повідомили, що офіційно запропонують Єврокомісії підготувати восьмий пакет санкцій проти Росії. Також з 18 серпня Естонія припинила впускати до ЄС росіян з шенгенськими візами, виданими Естонією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: