Німецької допомоги недостатньо, Берлін може більше - посол

Вівторок, 23 серпня 2022, 09:26

Військової та фінансової допомоги від уряду Німеччини недостатньо для протистояння РФ, і Берлін мав би більше підтримувати Україну.

Про це заявив у коментарі DW посол України в Німеччині Андрій Мельник на виставці у Берліні "Testament of Bucha" ("Заповіт Бучі"), пише "Європейська правда".

У рамках цього заходу на бульвар Курфюрстендамм німецької столиці привезли з Бучі спалене авто, у якому при спробі врятуватися від окупації війська РФ розстріляли чотирьох пасажирок.

Мельник вважає, що побачене може спонукати жителів та уряд Німеччини надати Україні більше необхідної допомоги.

"Допомога, яку ми цінуємо і вдячні, на жаль, не є достатньою, щоб цю війну зупинити. Цю війну можна зупинити лише на полі бою, лише так можна змусити Путіна повернутися до реальності, вказати йому межі, і лише тоді може з'явитися реальний шанс на мир", - сказав Мельник.

Посол також наголосив на важливості фінансової підтримки України з боку Заходу.

"Щоб вижити, щоб підтримувати державу, державний апарат, нам потрібна підтримка. І я мушу сказати, що й у цьому питанні Німеччина належить радше до тих, хто готовий робити не більше, а менше. Я переконаний, що допомогти зараз українцям усім, чим тільки можливо - це у власних інтересах Німеччини, аби забезпечити мир для німців у майбутньому", - зазначив Мельник.

Коментуючи питання запровадження заборони на видачу віз росіянам, український посол висловив підтримку цієї ініціативи. За його словами, російське населення здебільшого підтримує Путіна, а якщо росіяни і "надалі вважатимуть цю війну правильною, то немає шансу досягти миру".

"Дозволяти росіянам безтурботно насолоджуватися життям у Берліні, Парижі чи де завгодно, - це помилка", - заявив Мельник.

Нагадаємо, посол України Андрій Мельник залишить Німеччину 14 жовтня після майже восьми років перебування на посаді.

9 липня президент Володимир Зеленський звільнив Андрій Мельника з посади посла України у Німеччині. Мельник очолював дипломатичне представництво України в Німеччині вже вісім років, тоді як посли зазвичай повертаються з країни через чотири, щонайбільше шість років.

Пізніше німецькі ЗМІ повідомляли, що новим послом України можуть призначити Олексія Макеєва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: