Президент Латвії: засудження агресії недостатньо, потрібно більше зброї і санкцій проти РФ

Вівторок, 23 серпня 2022, 16:49

Президент Латвії Егілс Левітс закликав посилити підтримку України і виступив за посилення тиску на Росію шляхом запровадження нових санкцій і заборони на подорожі для росіян до Європи.

Про це він заявив під час виступу на другому саміті Кримської платформи, пише "Європейська правда".

Він нагадав, що Латвія пережила власний досвід окупації.

"Ми не визнаємо анексію Криму. Це дуже важливо, оскільки це дозволило відновити нашу незалежність навіть після 50 років окупації. Я впевнений, що наша політика невизнання окупації Криму не триватиме довго, оскільки дуже скоро Крим буде звільнено" - заявив Левітс.

За його словами, сьогодні відбувається жорстока війна, в якій Росія не може виграти, яка має завершитися перемогою України та відновленням її територіальної цілісності.

Він наголосив, що Латвія надає Україні всю підтримку, яку тільки може.

"Але потрібно робити більше у військовому, економічному та гуманітарному сенсі – все це важливо. Але нам потрібно посилити і міжнародний тиск на Росію. Треба працювати з міжнародними партнерами по всьому світу, щоб заручитися їх підтримкою. Санкції мають бути посилені, подорожі росіян за межами Росії мають бути обмежені. Ті, хто підтримують агресію не повинні мати можливості вирушати до країн Європи" - заявив президент Латвії.

"Засудження російської агресії проти України недостатньо. У цій ситуації важливою є військова допомога. Україна має перемогти у війні – це необхідно для майбутнього України, для майбутнього Європи і для майбутнього міжнародного права" - наголосив він.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО запевнив Україну в подальшій підтримці, яка триватиме стільки, скільки буде потрібно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: