Німецького віцеканцлера критикують за відсутність захисної маски на борту літака

Вівторок, 23 серпня 2022, 18:51

У Німеччині розкритикували федерального міністра економіки, віцеканцлера Роберта Габека за те, що під час візиту до Канади вони не вдягнули захисні маски на борту, що, як стверджується, порушує закон.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

На борту літака Airbus A340, яким німецька делегація вирушила на переговори до Канади, були понад 80 пасажирів, зокрема 25 представників ЗМІ. Поширені у ЗМІ фото й відео демонструють, як Габек спілкується з журналістами без захисних масок.

Колишній лідер Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет, який програв Шольцу вибори у 2021 році, заявив, що німецькі посадовці порушили закон про захист від інфекцій. Як нагадує Spiegel, самого Лашета у жовтні 2020-го розкритикували за відсутність маски на борту літака.

Своєю чергою у федеральному уряді заявили, що згаданий Лашетом закон не стосується літаків повітряних сил Бундесверу – там достатньо негативного ПЛР-тесту, що "забезпечує високий рівень захисту".

Водночас німецький перевізник Lufthansa заявив, що "негативний ПЛР-тест не звільняє від необхідності носити маску".

Згідно із німецьким законом про захист від інфекцій, пасажирам дозволяється сісти на літак або потяг далекого сполучення тільки в тому випадку, якщо вони погодяться носити маски протягом усієї подорожі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: