Польща, держави Балтії, Фінляндія та інші країни ЄС вітають Україну з 31-ю річницею незалежності

Середа, 24 серпня 2022, 12:37

Лідери багатьох країн Євросоюзу - президенти, прем’єри, міністри закордонних справ - публікують у своїх соцмережах привітання для України до 31-ї річниці незалежності, висловлюючи підтримку на тлі триваючої війни.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Нині Україна святкує День Незалежності. Також сьогодні 6 місяців від початку воєнних звірств РФ. Бажаю сили Володимиру Зеленському та всім українцям, які борються за свою свободу з неймовірною хоробрістю, незламністю й гідністю. Литва завжди разом з вами", - написав президент Гітанас Науседа. 

Прем’єрка Інгріда Шимоніте зазначила, що боротьба українців надихає весь цивілізований світ, і на їхньому боці правда і справедливість. "Підтримуватимемо Україну до вашої Перемоги і після неї!" - пише вона. 

Шольц, Макрон і Драгі привітали Україну з Днем Незалежності

Президент Польщі Анджей Дуда опублікував спеціальне відеозвернення, у якому згадує, що Польща у 1991 році першою визнала незалежність України, і зараз максимально підтримує Україну у її боротьбі за збереження незалежності. 

"Я знаю, що ви переможете. Ми, поляки, віримо, що Україна, відбудована після руйнувань, буде жити в добробуті у європейській спільноті… Нехай дружба міцно об’єднує поляків і українців. Нехай живе незалежна Україна, нехай живе вільна Польща", - заявляє Анджей Дуда.

"Латвія повністю підтримує ваше право на свободу й територіальну цілісність перед лицем російської агресії. Україна переможе. Слава Україні, героям слава!" - написав міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс. 

"Найщиріші вітання Україні та героїчним українцям у ваше національне свято. Ви хоробрі й невідступні. Ми разом з вами. Ми не будемо відвертати очі і не забудемо про Україну. Слава Україні!" - пише у вітанні прем’єрка Фінляндії Санна Марін.  

Президент Естонії Алар Каріс у вітанні пообіцяв підтримку для України до завершення війни та у подальшій розбудові демократичної успішної країни. Він додав, що вранці в естонській столиці підняли прапор України, а гостюючий київський хор "Хрещатик" виконав український гімн.

"Україна продовжить боротьбу. Українці не віддадуть свою незалежність, і Україна вийде з цього випробування сильнішою. Ми будемо на боці України і допоможемо вам перемогти", - пише прем’єрка Естонії Кая Каллас.

До посту вона додала музичне привітання з українською народною піснею від естонського хору. 

Глава МЗС Швеції Анн Лінде у своєму привітанні наголошує, що Україна зараз захищає не лише власних громадян і свої території, а й усю Європу. "Наша підтримка триватиме", - зазначає вона. 

"У День Незалежності України висловлюю сильну підтримку та солідарність Румунії з Україною та хоробрим українським народом, який мужньо боронить свою країну. Ця невиправдана, неспровокована та протиправна російська агресія має припинитися", - пише президент Румунії Клаус Йоганніс. 

"Наші українські друзі з лютого мужньо захищають, окрім своїх домівок та родин, також нашу свободу та цінності. Ми з вами і сьогодні, коли ви святкуєте День Незалежності Україні. Ми продовжуватимемо з гордістю стояти на вашому боці на захисті свободи та демократії. Слава Україні!" - написав глава МЗС Чехії Ян Ліпавський.

Як повідомлялося, у Лондоні офіс прем’єра прикрасили соняхами, а оркестр шотландських гвардійців виконав "Стефанію" Kalush Orchestra. Борис Джонсон заявив, що вірить у перемогу України та пообіцяв підтримку Британії стільки, скільки буде потрібно. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: