Мельник гостро розкритикував однопартійців Шольца за заклик не давати Україні зброю

П'ятниця, 26 серпня 2022, 13:24

Посол України у Німеччині Андрій Мельник гостро прокоментував позицію політиків лівого крила правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини, які закликали припинити допомагати Україні зброєю і підштовхнути її до переговорів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Гей ви, панове "ліві"! Ваша цинічна пропозиція про пошук "способу співжиття" з терористичним осередком у Росії означає зрадити Україну та залишити мільйони українців на поталу російським посіпакам, убивцям і гвалтівникам. Це просто огидно", - написав Мельник у своєму Twitter.

Нагадаємо, німецькі ЗМІ опублікували листа лівого крила соціал-демократів із закликмо до Європи припинити постачання Україні важкого озброєння та підштовхнути її до перемовин з Росією для припинення гарячої фази війни.

Німецької допомоги недостатньо, Берлін може більше - посол

Його підписантами є кілька членів Бундестагу, Європейського парламенту і федеральних земель, а також колишній прем’єр землі Бремен Карстен Зілінг та мер Дортмунда Томас Вестфаль.

Нагадаємо, посол України Андрій Мельник залишить Німеччину 14 жовтня після майже восьми років перебування на посаді.

9 липня президент Володимир Зеленський звільнив Андрій Мельника з посади посла України у Німеччині. Мельник очолював дипломатичне представництво України в Німеччині вже вісім років, тоді як посли зазвичай повертаються з країни через чотири, щонайбільше шість років.

Пізніше німецькі ЗМІ повідомляли, що новим послом України можуть призначити Олексія Макеєва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.