Рівень паління в Німеччині різко зріс з початку пандемії

Субота, 27 серпня 2022, 18:31

Частка курців у Німеччині значно зросла з початку пандемії коронавірусу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє dpa.

Більше третини (34,5%) людей віком від 14 років палять, показало опитування щодо куріння в Німеччині (DEBRA).

До вибуху пандемії на початку 2020 року цей показник становив близько 27%, згідно з репрезентативним опитуванням, яке відстежує звички куріння широких верств населення.

Епідеміолог і директор DEBRA Даніель Котц назвав це збільшення страшною подією.

Котц пояснює цю тенденцію насамперед рецидивом колишніх курців, які знову почали палити через стрес і хвилювання, спричинені пандемією Covid-19.

Але, за його словами, багато молодих людей у ​​Німеччині так і не починають палити - на відміну від 1970-х, 1980-х і 1990-х років.

"Тішить, що все менше і менше молодих людей палить. На жаль, зараз серед дорослих ми спостерігаємо протилежну тенденцію", — каже Крістіна Руммель, керуючий директор Німецького центру проблем залежності.

Руммель є однією із тих, хто каже, що уряд робить недостатньо, щоб придушити куріння за допомогою надійної політики профілактики.

"З точки зору політики контролю над тютюном Німеччина є одним із тих, хто відстає в міжнародному порівнянні", — сказала вона.

"Приклад Нової Зеландії показує, що все можна зробити по-іншому: там продаж сигарет буде повністю заборонено в довгостроковій перспективі. Стале скорочення споживання тютюну також належить до верхньої точки порядку денного політики охорони здоров’я в Німеччині", – сказала Руммель.

Катрін Шаллер з Німецького центру дослідження раку в Гейдельберзі заявила, що Німеччині необхідно боротися з рекламою та продажем в торгових автоматах.

"Курцям пропонується занадто мало стимулів, щоб кинути палити, і вони отримують занадто мало підтримки, щоб кинути палити. Крім того, виробники все частіше випускають нові продукти, такі як електронні сигарети, нагрівачі тютюну та нікотинові пакети", – зазначила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: