ЄС закликав до діалогу задля мінімізації ризиків на тлі напруженості довкола Тайваню

Середа, 3 серпня 2022, 11:30

Європейський Союз закликав у середу вирішити напруженість навколо візиту спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань шляхом діалогу та зберегти канали зв’язку з Китаєм відкритими, щоб уникнути прорахунків.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

"ЄС зацікавлений у збереженні миру та статус-кво в Тайванській протоці", - заявив речник ЄС.

"Ми заохочуємо мирне вирішення проблем через протоку. Напруженість слід вирішувати шляхом діалогу. Слід підтримувати відповідні канали зв’язку, щоб зменшити ризики прорахунків" - йдеться у заяві.

Представник Європейської комісії заявив, що ЄС має "чітку політику єдиного Китаю", визнаючи уряд Китайської Народної Республіки єдиним законним урядом Китаю, а також переслідуючи "дружні відносини та тісну співпрацю з Тайванем".

Нагадаємо, Литва стала єдиною країною ЄС, яка публічно схвалила суперечливий візит спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань.

Пелосі стала найвищим американським політиком, який відвідав острів за останні 25 років

Китай негайно засудив візит Пелосі, а міністерство закордонних справ заявило, що він завдає серйозної шкоди миру та стабільності в Тайванській протоці.

Пекін пообіцяв вжити заходи у відповідь на візит Пелосі, зазначивши, що наслідки, які випливають з нього, повинні нести США та сепаратистські сили "незалежності Тайваню".

Читайте також Візит, що став ляпасом Китаю: чому США не бояться нової війни через конфлікт із Пекіном

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: