В Іспанії розслідують уколи дівчат на вечірках і в нічних клубах – мотив нападників невідомий

Середа, 3 серпня 2022, 22:47

Поліція Іспанії розслідує близько 50 випадків проколювання дівчат і жінок шприцами під час вечірок і в нічних клубах, які раніше спостерігалися в інших європейських країнах.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

В останні місяці про проколювання жінок шприцами повідомляли правоохоронці Великої Британії, Бельгії, Нідерландів і Франції – в останній налічується вже понад 400 випадків.

Поліція спантеличена через те, що наразі незрозумілий ані мотив нападників (про зґвалтування чи пограбування не йшлося), ані те, чи була у шприці якась речовина.

В Іспанії підтвердили лише один випадок отруєння 13-річної дівчини – в її організмі знайшли сліди наркотика екстазі. Батьки, які були поруч, швидко відвезли її до лікарні після того, як вона поскаржилася на укол.

Міністерка юстиції Іспанії Пілар Льоп у середу закликала всіх дівчат, які відчули, що їх вкололи без згоди, звернутися до поліції, адже йдеться про "серйозний акт насилля проти жінок".

Влада Іспанії тим часом оновила протокол, аби покращити виявлення можливих токсичних речовин в організмі постраждалих. Для цього вони мають здати аналізи протягом 12 годин після уколу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.