Глава МЗС Латвії: 30 років ми видавали візи росіянам, але Росія стала тільки гіршою

Вівторок, 30 серпня 2022, 20:05

Латвія категорично наполягає на забороні туристичних поїздок росіян до Євросоюзу, поки триває війна в Україні. 

Про це заявив глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич перед засіданням міністрів закордонних справ ЄС у Празі, які обговорять обмеження поїздок росіян до Євросоюзу, повідомляє "Європейська правда".

"Я не погоджуюсь з аргументом, що, маючи російських туристів, ми, свого роду, боремося за їхні серця і уми. За останні 30 років були мільйони росіян і Росія все одно поводиться так, як вона поводиться… У нас було 30 років, упродовж яких ми видавали росіянам візи з надією, що ця країна зміниться. Власне кажучи, країна стала тільки гіршою", - сказав Ринкевич.

Боррель розповів, яким може бути рішення ЄС щодо видачі віз росіянам

Його позиція перегукуються з заявою міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який вважає, що подорожі в ЄС не мали трансформаційного впливу на Росію, оскільки після спрощення візового режиму 2007 року Москва напала на Грузію, розв'язала війну з Україною і скоїла безліч злочинів за підтримки російського населення

Глава МЗС Латвії також відкинув звинувачення у тому, що ЄС візовою забороною опустить залізну завісу.

"Щодо залізної завіси - я не думаю, що це те, що опускає ЄС. Це Росія опустила залізну завісу своїми діями проти України", - сказав мініср.

Він додав, що, на думку Латвії, питання туристичних віз є безпековим питанням, оскільки російські агенти потрапляють у ЄС за туристичними візами.

"Інцидент у Солсбері був пов’язаний з туристичними візами. Я не думаю, що нам потрібні такі туристи у ЄС", - сказав Ринкевич.

Читайте також: Європа без росіян: як переконати держави ЄС закрити кордон для громадян РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: