В Іспанії розслідують вечірку з концертом в одній із найбільших солоних лагун Європи

Вівторок, 30 серпня 2022, 21:20

Міністерство екології та поліція Іспанії розслідують обставини проведення вечірки та концерту в одній із найбільших солоних лагун Європи Мар-Менор, яка перебуває під загрозою зникнення.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

За даними іспанського Мінекології, в Мар-Менорі, розташованому в південно-східному автономному співтоваристів Мурсія, протягом 20-21 серпня відбулася "мегавечірка" з концертом за участі до сотні човнів.

Минулого тижня міністр екології Мурсії Антоніо Луенґо заявив, що не бачить підстав забороняти такі заходи за умови, що їхні учасники поводяться відповідально – "хай вони будуть у Ман-Менорі чи деінде".

Міністерство екології Іспанії своєю чергою пригрозило організаторам вечірки штрафами, якщо виявиться, що вони порушили екологічне законодавство.

Також відомство поклало відповідальність на регіональну владу через "відсутність контролю" за подіями в лагуні, що "порушує крихку рівновагу цього захищеного місця".

Мар-Менор – це захищена територія, відділена від Середземного моря піщаною косою завдовжки 22 кілометри. Лагуна сильно постраждала від забруднення каналізаційними відходами, добривами й відходами гірничодобувальної діяльності.

Влада Іспанії виділила 484 мільйони євро на відновлення Мар-Менора протягом наступних кількох років. Гроші підуть на створення зелених насаджень, захист лагуни від підтоплень та відновлення її фауни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: