Кулеба і глава МЗС Німеччини поговорили про восьмий пакет санкцій проти Росії та зброю

Середа, 31 серпня 2022, 11:31

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та його німецька колега Анналена Бербок зустрілися на полях неформальної зустрічі європейських глав МЗС у Празі.

Про зміст зустрічі розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter, пише "Європейська правда". 

"Ми обговорили восьмий пакет санкцій ЄС, візові обмеження для росіян, подальші постачання зброї для України. Російський енергетичний шантаж є частиною війни Путіна проти Європи, і європейська відповідь на нього має бути сильною та єдиною", - розповів він. 

Нагадаємо, на неформальній зустрічі 31 серпня міністри закордонних справ ЄС планують обговорити ідею про візові обмеження для громадян РФ у зв’язку з триваючою війною Росії проти України.

Глава МЗС Латвії: 30 років ми видавали візи росіянам, але Росія стала тільки гіршою

Німеччина - серед країн, які поки виступають проти візових обмежень для звичайних росіян. Найактивніше ідею призупинення видачі туристичних віз до Шенгенської зони для громадян РФ схвалюють східні члени ЄС. 

Головуюча у Раді ЄС Чехія висунула пропозицію про призупинення візової угоди з РФ як компромісний варіант. Цей крок передбачає збільшення візового збору з 35 до 80 євро, а також збільшення часу для обробки візових заяв і кількість необхідних для цього документів.

За словами головного дипломата ЄС, країни навряд чи домовляться про повну заборону туристичних поїздок, але можуть погодити певні зміни до чинних правил видачі віз громадянам Росії.

Читайте також: Європа без росіян: як переконати держави ЄС закрити кордон для громадян РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: