Команда ФБР розслідує масштабну кібератаку в Чорногорії

Середа, 31 серпня 2022, 20:51

Група кіберекспертів ФБР вирушила до Чорногорії для розслідування масштабної та скоординованої атаки на уряд невеликої балканської країни та її сервіси.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на агентство АР, повідомило міністерство внутрішніх справ країни.

"Це ще одне підтвердження відмінної співпраці між Сполученими Штатами Америки та Чорногорією та доказ того, що ми можемо розраховувати на їхню підтримку в будь-якій ситуації", - йдеться у повідомленні міністерства про розгортання групи Cyber ​​Action Team.

Минулими вихідними Агентство національної безпеки Чорногорії заявило, що країна у цей момент перебуває в стані гібридної війни. Воно звинуватило у кібернападі Росію. Банда кіберзлочинців-здирників взяла на себе відповідальність принаймні за частину атаки, заразивши офіс парламенту різновидом програми-здирника, відомої як Cuba. 

Офіційні особи Чорногорії заявили, що Росія має вагомі мотиви для такого нападу, оскільки балканська держава, яка колись вважалася сильним союзником Росії, вступила до НАТО в 2017 році, незважаючи на сильний опір Кремля. 

Чорногорія також приєдналася до західних санкцій проти Москви через її вторгнення до України.

Атака на інфраструктуру Чорногорії виявилась тривалою та великою, цілі атаки включали системи водопостачання, транспортні послуги та онлайн-державні сервіси.

У понеділок урядовці заявили, що атака хакерів на інформаційну систему чорногорських установ все ще триває, але система не зазнає незворотних збитків.

Нагадаємо, нещодавно уряд Чорногорії було відправлено у відставку. 

Швидше за все, незабаром у країні пройдуть дострокові парламентські вибори. 

Детальніше читайте у статті -  Чорногорія між ЄС та "русскім міром": куди завела політична криза найменшу країну Балкан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: