У Німеччині продовжують критикувати ексканцлера Шредера за його останню поїздку до РФ і заяви 

Четвер, 4 серпня 2022, 13:28

У Німеччині з’явились нові критичні реакції на останню поїздку колишнього канцлера Герхарда Шредера до Росії та його заяви довкола війни РФ проти України.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

Генеральний секретар "Вільних демократів" FDP Біян Джир-Сарай звинуватив Шредера у тому, що він виступає рупором президента РФ Владіміра Путіна. В коментарі Bild політик заявив, що Кремль, схоже, цілеспрямовано використовує Шредера для послаблення позиції федерального уряду та що його вже можна вважати "складовою путінської системи".

"Ексканцлер, схоже, цілковито втратив зв’язок із реальністю, він поширює у Німеччині зразкову російську пропаганду… Росія використовує свої енергоресурси як зброю проти Європи та Німеччини, а пан Шредер виправдовує цю небезпечну стратегію", - заявив він. 

Перед цим Шредера розкритикувала інша представниця FDP, голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерман, зазначивши, що не вірить у готовність Путіна до переговорів. "Я більш серйозно прислухаюся до того, що говорить пан Лавров, ніж до того, що говорить колишній канцлер" - сказала вона.

Депутат ХДС Торстен Фрай, коментуючи заяви Шредера, пригадав слова глави МЗС РФ Сєргєя Лаврова про прагнення скинути українську владу.  "Потрібно подивитися в обличчя цій реальності і не слухати фантазій людини, яка поставила особисті фінансові інтереси вище за інтереси своєї країни", - сказав він в інтерв’ю Rheinische Post.

Приєднався до критики і політик SPD Ральф Штенгер. 

"І я, й інші вже критикували його (Шредера) за роль лобіста російських державних компаній; це абсолютно неприйнятно останнім часом з огляду на війну проти України", - сказав він.

Нагадаємо, ексканцлер Німеччини Герхард Шредер зустрівся з президентом РФ Владіміром Путіним у Москві минулого тижня. Після поїздки він заявив, що Путін буцімто відкритий до дипломатичного врегулювання з Україною.

Шредер назвав війну в Україні "помилкою російського уряду", але наголосив, що для врегулювання потрібні поступки обох сторін, та сказав, що вважає абсурдною ідею повернення Україною Криму військовим шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.