У Баварію після дворічної коронапаузи повернеться "Октоберфест"

Четвер, 4 серпня 2022, 14:50

Щорічний німецький фестиваль "Октоберфест" нарешті знову відбудеться цієї осені після дворічної перерви через пандемію коронавірусу.

Про це заявив у четвер журналістам у Мюнхені голова знаменитого баварського пивного фестивалю Клеменс Баумгертнер, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство AP.

За його словами, популярний пивний фестиваль у баварській столиці пройде без жодних обмежень через пандемію з 17 вересня по 3 жовтня – національний день Німеччини.

"Октоберфест", вперше проведений у 1810 році на честь одруження наслідного принца Людвіга Баварського з принцесою Терезою, за свою більш ніж 200-річну історію скасовувався десятки разів через війни та пандемії.

У роки, що передували спалаху коронавірусу, святкування щорічно відвідували близько 6 мільйонів людей. Багато з них були одягнені в традиційний баварський одяг.

Згідно з офіційною домашньою сторінкою "Октоберфесту", однолітровий кухоль пива цього року коштуватиме від 12,60 до 13,80 євро, що приблизно на 15% більше, ніж у 2019 році.

Приблизно 487 пивоварень, ресторанів, продавців вина та інші гастроточки будуть присутні на фестивалі, а години роботи будуть ще довшими, ніж у минулому: перші пивні намети відкриватимуться о 9 ранку та закриватимуться о 22:30.

Як повідомлялося, ​​у 2020 році продажі пива в Німеччині знизилися на 5,5% через тривале закриття барів і ресторанів у зв’язку з епідемією коронавірусу. 

У 2021 році пандемія знову обвалила продажі пива в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.