У Гамбурзі арештували адміністратора проросійського Telegram-каналу

Четвер, 4 серпня 2022, 16:23

Правоохоронці німецького Гамбурга в четвер арештували 31-річного громадянина Німеччини, який адмініструє проросійський Telegram-канал, через порушення закону про контроль над зброєю.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За даними слідства, чоловік веде один із каналів націонал-більшовистського спрямування ("Європейська правда" не наводить його назви, але він налічує менше 400 підписників на момент написання новини).

У каналі арештований (його імені поліція Гамбурга не розголошує, але в каналі його називають Марселем) публікував дописи на підтримку війни Росії проти України. Зокрема чоловік публікував символ російської агресії – літеру Z – в Telegram і свої акаунти у Facebook і "ВКонтакте".

"ЄвроПравді" також вдалося знайти дописи з репостами російських радикалів, повідомлення на кшталт "Косово – це Сербія" і "Пелосі, їдь геть".

Крім того, "Марсель" викладав фотографії зі зброєю, вочевидь автоматом АК-47, але наразі не зрозуміло, чи йдеться про реальну зброю. Тож арештованому попередньо інкримінують порушення законодавства про зброю.

Поліція Гамбурга стверджує, що "Марсель" планував виїхати з Німеччини 18 серпня в напрямку Мінська. Під час обшуків у його помешканні знайшли згаданий АК-47, ножі та інші предмети кримінального характеру.

У Telegram-каналі арештованого сьогодні вдень підтвердили, що його забрали правоохоронці. "Для нас це дуже переконливий аргумент, що "демократія" і "свобода слова" в Німеччині – просто ілюзія, лише ЗМІ й організації, які поширюють позицію уряду, мають свободу думки", – йдеться в останньому дописі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: