Регіони Польщі отримають 31 млн євро від ЄС, зокрема і на допомогу біженцям з України

Четвер, 4 серпня 2022, 18:27

Європейська комісія в четвер схвалила виділення чотирьом регіонам Польщі понад 31 мільйона євро через механізм REACT-EU, створеним для подолання негативних наслідків пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Так, Сілезьке воєводство Польщі отримає 12 мільйонів євро на покращення діджиталізації регіону, підвищення енергоефективності, використання відновлюваних джерел енергії та розвиток економіки з низьким рівнем викидів.

Західнопоморське воєводство отримає додаткові понад три мільйони євро на підтримку місцевої влади та неурядових організацій, що реалізують проєкти, спрямовані на адаптацію наявної інфраструктури до забезпечення належними умовами, зокрема соціально-побутовими, людей, які тікають від війни в Україні.

Люблінське воєводство Польщі отримає майже 16 мільйонів євро для втілення заходів у сфері виробництва зеленої енергії, діджиталізації та енергоефективності будівель у секторі охорони здоров’я.

А Підкарпатське воєводство отримає 10 мільйонів євро на проєкти у сфері відновлюваних джерел енергії, на підтримку теплоізоляції та модернізацію будівель гірських рятувальних служб, а також на підтримку біженців з України.

Зазначається, що з березня 2022 року REACT-EU виплатив державам-членам ЄС 3,5 мільярда євро. За 2021 рік фонд отримав 40 мільярдів євро, які вкладатимуться в подолання наслідків пандемії COVID-19, діджиталізацію, зелений перехід і допомогу біженцям з України.

Як повідомлялося, уряд Іспанії цього тижня схвалив указ про виділення 52,8 мільйона євро автономним спільнотам для виплати прямої фінансової допомоги українським біженцям.

Читайте також: У вересні діти мають піти до школи в ЄС або повернутися до України: інтерв’ю єврокомісара.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.