Уряд Франції створює спеціальну кризову команду через рекордну посуху в країні

П'ятниця, 5 серпня 2022, 10:25

Прем’єрка уряду Франції Елізабет Борн оголосила про створення спеціальної міжвідомчої кризової групи для реагування на рекордну посуху в країні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Le Figaro.

Група вперше збереться 5 серпня. Її першочерговою метою називають збір інформації безпосередньо від місцевої влади у тих регіонах, які найбільше потерпають від нестачі води, щоб відповідно реагувати на центральному рівні. 

"Виняткова посуха, від якої ми зараз потерпаємо, залишає без води багато громад. Це драма для наших аграріїв, наших екосистем та біорізноманіття… Це найсуворіша посуха в історії спостережень на території нашої країни, і прогнози погоди передбачають, що така ситуація може зберігатися ще 15 днів", - зазначають у комюніке уряду.

Кризова група відтак координуватиме заходи підтримки для постраждалих громад, як, наприклад, доставка питної води, а також аналізуватиме вплив посухи на енергетичну інфраструктуру, сільське господарство, транспорт.

Станом на четвер, у 93 департаментах Франції через посуху запровадили певні обмеження на використання води, а в 62 з них - обмеження найвищого рівня. 

На початку серпня Францію втретє накрила хвиля спеки, подекуди стовпчик термометра наблизився до 40 градусів Цельсія. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.