Делегація Бундестагу збирається відвідати Тайвань

П'ятниця, 5 серпня 2022, 11:21

Наприкінці жовтня комітет Бундестагу з прав людини планує поїздку до Тайваню.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Як зазначається, ця поїздка не є реакцією на суперечливий візит спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань, а планувалася вже деякий час.

Візит заплановано на період з 22 по 30 жовтня й окрім Тайваню, депутати побувають в Японії та Гонконгу.

Ймовірно, у поїздці німецьких депутатів візьмуть участь члени всіх шести парламентських груп Бундестагу, від двох найбільших груп СДПН і ХДС/ХСС буде по два представники. Таким чином, у складі делегації буде вісім парламентарів.

Як повідомлялося, літак із спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі у вівторок ввечері приземлився у столиці Тайваню Тайбей. Пелосі стала найвищим американським політиком, який відвідав острів за останні 25 років.

Китай негайно засудив візит Пелосі, а міністерство закордонних справ заявило, що він завдає серйозної шкоди миру та стабільності в Тайванській протоці.

Пекін пообіцяв вжити заходи у відповідь на візит Пелосі, зазначивши, що наслідки, які випливають з нього, повинні нести США та сепаратистські сили "незалежності Тайваню".

Китайські державні ЗМІ повідомили, що Народно-визвольна армія країни проводитиме навчання поблизу Тайваню у найближчі дні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.