У Берліні взяли під контроль пожежу в лісі, що спалахнула після вибуху на складі з боєприпасами

П'ятниця, 5 серпня 2022, 11:52

Німецькі пожежники приборкали більшу частину пожежі у лісі Грюневальд, яка розпочалася після вибуху на поліцейському складі з боєприпасами.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Local.

Попри те, що більшість осередків вогню в берлінському лісі Грюневальд наразі погашені, дістатися до складу боєприпасів, де почалася пожежа, залишається серйозною проблемою.

У п'ятницю речник пожежної служби Берліна Томас Кірштайн повідомив, що вночі пожежники гасили лісові пожежі навколо місця вибухів.

"Протягом ранку пожежі були майже ліквідовані", — сказав Кірштайн, додавши, що зараз залишилися менші пожежі. Вогонь охопив площу близько 42 гектарів – приблизно як 100 футбольних полів.

У центрі п’ятничних робіт – місце вибуху, навколо якого через ризик вибухів поліція встановила периметр безпеки радіусом 1000 метрів. "Ми повинні очікувати, що детонації продовжуватимуться", – заявили у пожежній частині.

За словами Кірштайна, мета полягає в тому, щоб зараз отримати точнішу картину ситуації на місці вибуху після того, як пожежна служба, поліція та Бундесвер провели брифінг щодо ситуації вранці.

Бронемашина, позичена у німецької армії, використовуватиметься для під’їзду до об’єкта та отримання перших оцінок.

Крім того, пожежна частина запросила у приватної компанії пожежну цистерну, яка використовується у вибухонебезпечних зонах. До місця вибуху мають заїхати три роботи з Нижньої Саксонії, які також можуть гасити вогонь.

Кірштайн підкреслив, що для пожежної служби ця пожежа є "дуже особливою ситуацією та викликом".

Пожежа призвела до серйозних збоїв у транспортній мережі Берліна, головна автомагістраль до міста з півдня все ще була закрита в п’ятницю вранці. Лінія S7 між Грюневальдом і Ванзеє також не працювала в п'ятницю вранці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.