У Польщі заявили про "дуже сильний" вплив Росії в Amnesty International після скандального звіту

Понеділок, 8 серпня 2022, 17:42

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марцин Пшидач вважає, що скандальний звіт Amnesty International щодо України негативно впливає на довіру до організації та свідчить про "дуже сильний" вплив Росії на організацію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

"Бачачи, що відбувається в Україні. Бачачи вбивства, скоєні російськими військами, які ми бачили в Ірпені, в Бучі. Бачачи атаковані цивільні будинки, я на власні очі бачив це під Києвом, розбомблені квартали, розбомблені будинки, розбомблені торгові центри. І що єдине, що Amnesty International здатна зробити сама після кількох місяців війни, це такий звіт", – сказав Пшидач.

На думку заступника глави польського МЗС, звіт Amnesty International свідчить про "далекосяжний ступінь відірваності від реальності" цієї організації та її ідеологічного характеру, а також про дуже сильний російський вплив в Amnesty International.

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські військові, які стримують російську навалу, наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази і розміщуючи озброєння в школах і лікарнях. Водночас на сайті організації нема жодного слова щодо масового вбивства українських військовополонених в Оленівці та засудження дій окупантів, які знищили полонених захисників України.

Польська Amnesty International засудила дії РФ в Україні після скандального звіту організації

В Офісі президента на це заявили, що життю українців загрожує тільки російська армія, а заяви Amnesty International є нічим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії Росії проти України. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обурений заявою Amnesty International і вважає її несправедливою.

Президент Володимир Зеленський засудив вибірковість Amnesty International і вважає, що організація намагається амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву.

Український офіс правозахисної організації Amnesty International повідомив, що не брав участь у підготовці та поширенні доповіді, а очільниця українського офісу Оксана Покальчук пішла з посади після скандального звіту організації.

Центральний офіс AI заявив, що шкодує про "страждання та гнів", викликані її заявою, але від своїх слів не відмовляється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: