У Кремлі відреагували на рішення ЄС ускладнити видачу віз росіянам

Четвер, 1 вересня 2022, 13:52

У Кремлі визнали, що росіянам буде складно отримати візу до Європи після рішення ЄС призупинити дію угоди про спрощений візовий режим.

Про це заявив речник президента РФ Дмитрій Пєсков, пише "Європейська правда" з посиланням на РІА Новості.

"Це погано для росіян, тому що візу отримуватиме довше і складніше швидше за все. Ми не знаємо точно, як це буде, але швидше за все буде довше і складніше", - сказав Пєсков.

Він також заявив, що це рішення ЄС також зробить ситуацію "складнішою і для європейців".

Як повідомлялося, на зустрічі у Празі міністри закордонних справ Євросоюзу домовилися призупинити дію угоди про спрощений візовий режим із Росією. Але деякі країни назвали такий захід недостатнім.

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та Польщі зробили спільну заяву на неформальній зустрічі про значне збільшення кількості громадян Росії, які в'їхали до Європейського союзу та Шенгенської зони, і безпеки, що випливає з цього.

Естонія вже припинила пускати росіян з шенгенськими візами, які вона видає. Але кордон з балтійською країною продовжують перетинати росіяни з візами, виданими іншими державами ЄС.

Раніше глава естонського МЗС говорив, що Естонія спільно з іншими країнами Балтії та Польщею розглядає питання щодо обмеження в'їзду громадян Росії з візами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: