Британський медик-волонтер загинув під час боїв під Харковом

Четвер, 1 вересня 2022, 14:34

Під час бойових дій неподалік Харкова загинув громадянин Великої Британії, який допомагав українським військовим як медик-волонтер.

Про це пише The Guardian, повідомляє "Європейська правда",

48-річний Крейг Макінтош загинув "під час виконанні службових обов'язків" 24 серпня, повідомила його сестра.

Вона зібрала понад 5000 фунтів стерлінгів на сторінці GoFundMe, щоб повернути тіло свого брата до Британії.

На сторінці збору коштів Макінтош написала: "Наш брат хоробро зголосився поїхати в Україну як медик, щоб допомогти рятувати життя в цій країні, що роздирається війною. Ця самовіддана людина зараз залишається в морзі в Україні, і немає жодної допомоги, щоб повернути її додому".

Вона сказала, що повернення його тіла до Британії коштуватиме близько 4000 фунтів стерлінгів. Станом на ранок четверга сторінка GoFundMe перевищила свою мету, зібравши 5640 фунтів стерлінгів.

Згідно з повідомленнями, Макінтоша було вбито російськими військовими під час патрулювання, коли його загін потрапив у засідку під Харковом.

У нього залишилися дві дочки та дві падчерки, він служив у територіальній армії у віці від 16 до 23 років. Він не став військовослужбовцем, тому що не пройшов медичного обстеження.

Натомість Макінтош став ландшафтним садівником. Передбачається, що він уперше виїхав до України 24 березня, повернувся до Британії у квітні, а потім вирушив до України вдруге у серпні.

Представник Міністерства закордонних справ Британії повідомив, що відомство "перебуває в контакті з місцевою владою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: