Швеція викупить в України 40 тисяч тонн пшениці

Четвер, 1 вересня 2022, 19:30

Уряд Швеції в четвер розкрив деталі останнього пакету допомоги України на 500 мільярдів крон – кошти підуть на відбудову України, гуманітарні операції та транспортування українського зерна.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення шведського уряду.

Зазначається, що Швеція зібльшить підтримку в межах повоєнної відбудови України, зокрема в плані зруйнованої інфраструктури, а також допоможе з переробкою відходів, про що Володимир Зеленський попросив прем’єрку Магдалену Андерссон під час її візиту до Києва.

Також Швеція посприяє придбанню і постачанню зерна з України до країн із високим ризиком голоду. Стокгольм профінансує купівлю щонайменше 40 тисяч тонн пшениці, яка вивозиться з України морем.

"Шляхом придбання й вивезення 40 тисяч тонн зерна, Швеція сприяє полегшенню і без того значних страждань, які Росія погіршила для мільйонів тих, хто потерпає від голоду в інших частинах світу", – пояснила міністерка з питань допомоги Матильда Ернкранс.

За даними уряду Швеції, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він надав Києву 5,2 мільярда крон (понад 17,8 мільярда гривень) військової, гуманітарної допомоги, фінансових гарантій, підтримки реформ і відбудови.

Нагадаємо, прем’єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон у понеділок заявила, що шведський уряд надасть Україні новий пакет допомоги загальною сумою мільярд шведських крон (близько 100 млн доларів).

Сьомий пакет шведської військової допомоги для України складатиметься з боєприпасів для артилерії загальною вартістю пів мільярда шведських крон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: