Пашинян заявив про загибель 49 вірменських військових унаслідок обстрілів Азербайджану

Вівторок, 13 вересня 2022, 10:53

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у вівторок заявив під час виступу в парламенті, що внаслідок обстрілів з боку Азербайджану загинули щонайменше 49 вірменських військовослужбовців.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на вірменське інформагентство News.am.

За словами Пашиняна, в ніч проти вівторка Азербайджан розпочав атаку на Вірменію з чотирьох напрямків, пізніше додавши ще два-три, і "намагається подати це так, наче це була відповідь на провокації Вірменії".

"Станом на зараз у нас є 49 загиблих, підтверджених міністерством оборони, але я також повинен зазначити, що це число, на жаль, не остаточне", – заявив вірменський прем’єр у парламенті.

Він додав, що наразі інтенсивність бойових дій знизилась, але Азербайджан продовжує обстріли на одному-двох напрямках.

Вірменія каже, що домовилась з РФ "стабілізувати" ситуацію у Карабаху

Азербайджан та Вірменія звинуватили один одного у спалаху напруженості, яка виникла вночі. Це остання ескалація після десятиліть ворожнечі між країнами через регіон Нагірного Карабаху.

Після свіжого загострення Єреван вирішив звернутися до Росії, Організації договору колективної безпеки та ООН із вимогою вжити заходів.

У вівторок прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що на підставі звернення Вірменії відбувається засідання постійної ради ОДКБ щодо ситуації.

Міністерство закордонних справ України у вівторок заявило, що стежить за останніми подіями на кордоні Азербайджану та Вірменії, де сторони звинувачують одна одну в прикордонних обстрілах.

Детально про особливості конфлікту довкола Карабаху читайте в архівній публікації: Карабах, не схожий на Донбас: 8 відповідей на запитання про нову війну на Кавказі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.