Прем’єрка Фінляндії вимагає заборонити в’їзд росіян до ЄС

Вівторок, 13 вересня 2022, 16:21

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін вважає, що призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ недостатньо, потрібно заборонити в’їзд до ЄС росіян з туристичною метою.

Про це, як пише "Європейська правда", вона заявила, виступаючи в Європарламенті.

Марін наголосила, що ЄС має бути готовим посилити санкції проти Росії, щоб санкції відображалися на повсякденному життя всіх росіян.

"Це неправильно, коли в той час як Росія вбиває мирних жителів в Україні, росіяни можуть вільно подорожувати Європою. Ми маємо істотно обмежити видачу віз. Призупинення угоди про спрощений візовий режим – це добре, але цього недостатньо", - заявила Санна Марін.

ЄС наразі не вводить загальну заборону на туристичні поїздки росіян, оскільки низка країн, у тому числі Угорщина, виступили проти.

Однак з 12 вересня набуло чинності рішення Ради ЄС про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ. Процес отримання віз до країн ЄС для росіян став значно тривалішим і дорожчим.

Водночас низка країн ЄС в односторонньому порядку припинили видачу віз ЄС росіянам для туристичних поїздок, деякі держави, зокрема балтійські, зробили це ще весною.

Раніше "Європейська правда" детально пояснювала, що змінить рішення ЄС про візи для росіян та чому воно не має задовольнити Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: