Президентка Єврокомісії про санкції: військові РФ знімають чіпи з посудомийок, щоб лагодити обладнання

Середа, 14 вересня 2022, 10:27

Європейський Союз продовжить підтримку України та посилюватиме санкції проти РФ, які вже завдали їй величезної шкоди.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму щорічному зверненні "Про становище Союзу" в Європарламенті, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Солідарність Європи з Україною залишатиметься незмінною. Європа стала на бік України зі зброєю, з коштами, допомогою для біженців і з найбільшими санкціями, які коли-небудь бачили у світі", - сказала фон дер Ляєн.

Вона заявила, що російський фінансовий сектор ледь тримається, а три чверті банківського сектора відрізано від фінансових ринків.

"Майже 1000 міжнародних компаній залишили країну, виробництво авто впало на 75%. "Аерофлот" фактично тримає літаки на землі, тому що не має запчастин. Російські військові тепер забирають чіпи з машин для миття посуду і холодильників, щоб полагодити військове обладнання, тому що вони самі їх не виробляють", - сказала президентка Єврокомісії.

"Саме Кремль поставив економіку на шлях руйнування. Така ціна обраного Путіним шляху смертей і руйнувань. Ми маємо бути рішучими, ми нікого не будемо намагатися задовольнити", - додала вона.

Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що санкції серйозно підривають потенціал Москви щодо підтримки своєї зброї та військової техніки у війні з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: