Президент Естонії: масове поховання в Ізюмі доводить воєнні злочини РФ

П'ятниця, 16 вересня 2022, 09:58

Президент Естонії Алар Каріс назвав доказом воєнних злочинів Росії виявлення масового поховання у звільненому від окупантів Ізюмі.

Про це Каріс написав у своєму Twitter, пише "Європейська правда".

"Жорстокість і нескінченні людські страждання, неможливо передати словами той жах, який російські солдати залишають в Україні. Масове поховання в Ізюмі – ще один доказ воєнних злочинів. Наш обов'язок - забезпечити відповідальність, ми не заспокоїмося, доки винні не постануть перед судом", - зауважив естонський президент.

15 вересня начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов повідомив, що у звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл.

Президент Володимир Зеленський розповідав, що росіяни під час окупації Ізюму й Балаклії в Харківській області поводилися подібним чином, як у Київській області: катували жителів, руйнували дитячі садки й школи, іншу інфраструктуру.  

Зеленський повідомив, що у п’ятницю на місці масового поховання в Ізюмі будуть українські та міжнародні журналісти, тож буде оприлюднено більше інформації щодо цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: