Шольц: німецька армія має стати найкраще оснащеною в Європі

П'ятниця, 16 вересня 2022, 13:52

Німеччина готова стати лідером європейської безпеки і повинна стати "найкраще оснащеною збройною силою" в Європі.

Про це заявив у п'ятницю канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euronews.

"Як найбільш густонаселена країна з найбільшою економічною могутністю та країна в центрі континенту, ми маємо досягти того, щоб наша армія стала наріжним каменем звичайної оборони в Європі, найкраще оснащеною силою", — сказав Шольц у промові перед вищими чинами Бундесверу.

Війна Росії проти України стала поворотним моментом для оборонної політики Німеччини, оскільки країна створила спеціальний фонд у розмірі 100 мільярдів євро для модернізації своїх збройних сил.

Він сказав, що попередній міністр оборони помилково вважав, що Німеччину оточують друзі.

"У той самий час ми чітко і на практиці показуємо, що Німеччина готова взяти на себе провідну відповідальність за безпеку нашого континенту", - сказав Шольц.

Шольц також закликав європейські країни взяти на себе більше відповідальності в Організації Північноатлантичного договору.

"Ми, європейці, повинні взяти на себе значно більше відповідальності в НАТО. Той факт, що Фінляндія та Швеція, дві європейські країни з сучасними та боєздатними арміями, незабаром приєднаються до НАТО, дуже вітається", - заявив він.

Шольц також сказав, що підтримує створення "європейської штаб-квартири", здатної "виконувати місії, будь то евакуація наших громадян, як минулого року в Афганістані, або європейська консультативна або навчальна місія, як-от в Іраку, Малі чи Нігері".

Він додав, що лише "скоординоване збільшення європейських можливостей дозволить Європі діяти".

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила, що її країна має бути провідною державою не тільки в економічному, а й у військовому плані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: