Опозиційна ХДС знову закликатиме уряд Шольца дати Україні танки й БТР

П'ятниця, 16 вересня 2022, 15:00

Християнсько-демократичний союз та їхній баварський союзник ХСС готуються винести на розгляд Бундестагу проєкт резолюції із закликом до федерального уряду дати згоду на передачу Україні бронетехніки.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel з посиланням на проєкт, що є у розпорядженні редакції.

У тексті уряд закликають "негайно дати згоду на експорт до України бойових танків, БМП та БТР" з промислових складів та запасів Бундесверу, та одразу закупити заміну. 

Крім того, партії закликають уряд якнайшвидше організувати навчання для українських військових з інструкторами Бундесверу, щоб вони починали освоювати нову зброю. 

"Як економічно найпотужніша держава (Європи), Німеччина має взяти на себе відповідальність лідера та передати Україні важку зброю, у тому числі із запасів Бундесверу, та провести необхідні навчання…Нібито консенсус про те, що Україні не мають постачатися західні важкі системи озброєння більше не існує. Це єдиний спосіб досягти довготривалого і стійкого миру у Європі", - заявили лідери партій Фрідріх Мерц та Александр ДОбрінт. 

Нагадаємо, канцлер Олаф Шольц днями вкотре відкинув можливість передачі Україні танків. 

Водночас, міністерка оборони Крістіне Ламбрехт анонсувала передачу Україні ще двох систем залпового вогню Mars II і 50 броньованих машин Dingo.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.