Кулеба поговорив з новим словацьким колегою: "Підтримка з боку Словаччини збережеться"

доповнено
П'ятниця, 16 вересня 2022, 15:50

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про телефонну розмову з новим главою МЗС Словаччини Растиславом Качером та зазначив, що підтримка з боку Братислави очікувано збережеться. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Він (Растислав Качер) запевнив мене, що Словаччина залишається відданою рішенню допомагати Україні виграти у цій війні. Ми обговорили двосторонню співпрацю, у тому числі подальше посилення обороноздатності України", - написав Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

Перед цим в інтерв'ю словацькому Dennik N Растистав Качер сказав, що вважає президента РФ Владіміра Путіна злочинцем та зазначав, що планує першу свою розмову провести з главою МЗС України. 

Нагадаємо, цього тижня у Словаччині після розпаду коаліції призначили міністрів в уряд меншості, серед яких і Растислава Качера.

На початку вересня чотири міністри уряду Словаччини від партії "Свобода і солідарність" подали у відставку через незгоду з дією коаліції, внаслідок чого кабінет прем’єра Едуарда Гегера втратив парламентську більшість. Втім, відставка міністрів не призвела до відставки уряду, що дозволило сформувати уряд меншості. Лідер "Свободи і справедливості" Ріхард Сулік заявив, що буде підтримувати уряд Гегера і в разі потреби страхуватиме голосами в парламенті.

Наступні парламентські вибори в країні заплановані на лютий 2024 року, але планується референдум щодо дострокових виборів.

Детальніше про це читайте у статті: Проукраїнський уряд втрачає більшість: куди веде Словаччину політична криза.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: