Вучич нагородив Орбана найвищою державною відзнакою Сербії

фото
П'ятниця, 16 вересня 2022, 17:53

Сербський президент Александар Вучич під час візиту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в п’ятницю вручив йому найвищу державну нагороду – "Орден Республіки Сербія".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novosti.

Церемонія нагородження відбулася в будівлі генерального секретаріату президента Сербії. Орден Орбану вручили "за виняткові заслуги в розвитку й зміцненні мирної співпраці та дружніх відносин між двома країнами".

"Це найвища відзнака, яку вручає президент Сербії. Ми вручаємо її великому другу сербського народу. Ми вдячні особисто вам за підтримку, яку ви відкрито й недвозначно надаєте Сербії. Будьте певні, що наші громадяни справді цінують таких друзів і сусідів", – сказав Вучич.

 
Фото: Instagram Александара Вучича

Серед конкретних заслуг Орбана сербський президент згадав допомогу Будапешта з постачанням природного газу.

"Для мене честь мати можливість отримати Орден Республіки Сербія від вас. Нагороди рідко вручають людям, які ще перебувають на посаді. Для мене це заохочення, і я усвідомлюю, що отримав нагороду не за те, що вже зробив, а за те, що ще належить зробити", – сказав своєю чергою угорський прем’єр.

Під час спільної пресконференції глави Сербії та Угорщини заявили про намір "спільно захищати південні двері Європи" та розкритикували санкції Заходу проти Росії, назвавши їх діями "карлика проти гіганта".

Крім того, Орбан прокоментував резолюцію Європейського парламенту, яка проголосила, що Угорщина більше не є демократичною державою – назвав її "жартом" і "лівацьким памфлетом" (тому що в Європарламенті владу нібито захопили ліві).

Читайте також: Угорщина більше не демократія. Але чи матиме це наслідки для Орбана?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: