G7 підтримає запровадження граничних цін на російську нафту - ЗМІ

П'ятниця, 2 вересня 2022, 14:44

Країни Групи семи готові погодитися запровадити граничну ціну для глобальних закупівель російської нафти.

Про це пише Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

Міністри фінансів G7 зустрічаються в п'ятницю, і, як очікується, офіційно підтримають план щодо обмежень. Вважається, що цей крок пом’якшить тиск на енергетичному ринку та скоротить загальні доходи Москви.

Співрозмовник видання сказав, що дискусії G7 просуваються добре і запланована спільна заява буде відносно детальною, включаючи ціновий діапазон для обмеження закупівлі російської нафти та можливу дату, коли цей захід може почати діяти.

План G7, який є частиною ширших зусиль покарати Росію за військове вторгнення в Україну, дозволить покупцям російської нафти за обмеженою ціною продовжувати отримувати важливі послуги, такі як фінансування та страхування танкерів.

У червні лідери Групи семи на саміті домовилися, що розглянуть питання про встановлення обмеження ціни на російську сиру нафту, щоб обмежити доходи від нафти, які Москва використовує для фінансування свого вторгнення в Україну.

G7 хоче, щоб ціна на російську нафту встановлювалася членами картелю покупців на рівні, вищому за російські виробничі витрати. Це б створило для Кремля стимул продовжувати видобуток нафти, але за набагато нижчими за нинішній високий рівень цінами на ринку.

Нагадаємо, віцепрем’єр-міністр Росії Алєксандр Новак заявив, що країна не буде постачати нафту і нафтопродукти країнам, які підтримають ідею про ліміт цін на них.

За даними ЗМІ, G7 прагне запровадити механізм обмеження цін на експорт російської нафти до 5 грудня, коли набудуть чинності санкції Європейського Союзу, що забороняють морський імпорт російської сирої нафти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: