Єлизавета II вперше від початку правління пропустить традиційні ігри в Шотландії

П'ятниця, 2 вересня 2022, 15:32

Британська королева Єлизавета II, яка страждає від проблем з пересуванням, не буде присутня на заході Бреймарські збори у Шотландії - вперше з того часу, як вона зійшла на престол 70 років тому.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Джерело в Букінгемському палаці розповіло в п'ятницю, що рішення було ухвалено з урахуванням зручності королеви. Принц Чарльз, спадкоємець престолу, буде присутнім, як і планувалося.

Останніми місяцями 96-річній королеві Єлизаветі ІІ довелося скоротити кількість публічних виходів через стан здоров'я. Торік у жовтні вона провела ніч у лікарні через неназвану хворобу.

Бреймарські збори  - це свято традиційних шотландських ігор, спорту та танців у Бреймарі, селі за 60 миль на захід від Абердина, неподалік від літньої резиденції королеви.

Збори існують у їх нинішньому вигляді з 1832 року, і його регулярно відвідують правлячий монарх і члени королівської сім'ї з того часу, як королева Вікторія вперше відвідала їх у 1848 році. 

Це один із небагатьох випадків, коли королеву зазвичай можна побачити на публіці, поки вона залишається в Шотландії у літні місяці.

У середу представник палацу заявив, що королева призначить нового прем'єр-міністра Британії у своїй резиденції у замку Балморал у Шотландії, а не у Букінгемському палаці в Лондоні, пославшись на проблеми з мобільністю. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: