Послом США в Естонії може стати Джордж Кент, який тривалий час працював в Україні

П'ятниця, 2 вересня 2022, 23:29

Президент США Джо Байден у п'ятницю висунув кандидатуру колишнього заступника помічника державного секретаря з питань Європи та Євразії Джорджа Кента на посаду голови дипломатичної місії в Естонії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на сайт Білого дому.

Згідно з офіційною біографією, Джордж Кент працював на дипломатичній службі з 1992 року у Варшаві, Ташкенті, Києві та Бангкоку (в останніх двох містах двічі).

Зокрема з 2015 по 2018 рік він був заступником керівника місії США в Україні, а в 2021 році був тимчасовим повіреним у справах американського посольства до призначення Крістіни Квін.

Кент в Україні також відомий свідченнями в Конгресі під час розслідування потенційного тиску тодішнього президента США Дональда Трампа на Україну, що зрештою призвело до невдалого імпічменту.

Останньою посадою Кента у Державному департаменті США із 2018 по 2021 роки була робота заступником помічника держсекретаря з питань Європи та Євразії, де він відповідав за політику щодо України, Молдови, Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджану.

Дипломат закінчив Гарвардський університет за фахом "російська історія та література", володіє українською, російською, тайською, а також трохи польською, німецькою та італійською мовами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: