Чоловіка, який утримував заручників у банку в Грузії, затримали, ніхто не постраждав

Вівторок, 20 вересня 2022, 19:59

Міністерство внутрішніх справ Грузії у вівторок увечері підтвердило затримання чоловіка, який захопив філію "Банку Грузії" в місті Кутаїсі, а також звільнення всіх дванадцяти заручників.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

За даними ЗМІ, затриманому чоловікові до 45 років, його звуть Давид. За однією з версій, яка поки не підтверджена поліцією, грабіжник проживає неподалік філії банку на вулиці Руставелі в Кутаїсі, на яку він скоїв напад.

Поліція вже викликала на опитування членів сім'ї зловмисника. Також є дані, що на пограбування чоловік наважився після недавнього повернення з еміграції в Польщі через серйозні фінансові проблеми.

Чоловік увірвався у вівторок близько 11-ої ранку до філії "Банку Грузії" і взяв у заручники 12 людей, зокрема двох співробітників банку. За словами очевидців, на його одязі були закріплені дроти, він стверджував, що це бомба. Крім того, в руках у нього була граната, а в кишені – ніж.

Грабіжник вимагав, щоб йому привезли 2 мільйони доларів, мікроавтобус типу "Спринтер", вертоліт, "вудку" (можливо, це рація) та російський прапор.

Правоохоронці Грції порушили кримінальну справу за чотирма статтями: захоплення заручників, незаконне володіння вогнепальною зброєю, терористичний акт і захоплення заручника з терористичною метою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.