Прем'єр Італії у виступі в ООН назвав псевдореферендуми порушенням міжнародного права

Середа, 21 вересня 2022, 09:08

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі назвав псевдореферендуми, що готуються на окупованих Росією територіях, порушенням міжнародного права.

Про це він заявив під час виступу на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, пише "Європейська правда" із посиланням на Ansa.

"Війна Росії з Україною підриває цінності та ідеали міжнародної спільноти, яке має залишатися єдиною у своїй відповіді на дії Москви, навіть у разі референдуму щодо Донбасу, який у черговий раз порушує міжнародне право", - сказав Драгі.

Він закликав міжнародне співтовариство "не поділятися на Північ та Південь", і залишатися об'єднаними перед "імперськими провокаціями, тому що на карту поставлено майбутнє кожного".

Драгі наголосив, що підтримка Києва зараз єдино можливий вибір. "І тепер, коли українська армія отримала важливу стратегічну перевагу на землі, навіть якщо результат залишається непередбачуваним, ми не повинні відмовлятися від пошуку умов для миру", - сказав він.

Прем'єр додав, що контрнаступ українських сил став можливим "у тому числі завдяки нашій військовій допомозі".

"З іншого боку, вторгнення, яке планувалося місяцями та на кількох фронтах, не можна зупинити лише на словах. Цьому треба протиставити економічну, гуманітарну та військову підтримку України, а також санкції", - сказав Драгі.

Нагадаємо, окупанти планують провести з 23 по 27 вересня псевдореферендуми про приєднання до Росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Ці наміри засудили низка західних лідерів та глав дипломатії.

Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що не здивований тим, що РФ пішла на цей крок саме зараз, і що це є "ознакою провалу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: