Німецька поліція проводить обшук у маєтку російського олігарха Усманова у Баварії

фото
Середа, 21 вересня 2022, 10:56

Німецька поліція проводить обшук у баварському маєтку одного з найбагатших російських олігархів Алішера Усманова.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel. 

Йдеться про кілька об’єктів у власності Усманова в районі озера Тегернзе, що за 60 км на південь від Мюнхена. Як зазначають, після 2014 року Усманов значну частину часу проживав саме там.

 
Spiegel

Обшук проводять 250 співробітників Федеральної кримінальної поліції і служби розслідувань податкової. Місяцями перед цим слідчі збирали інформацію, що стала підставою для цього. 

У Німеччині заарештувала супер'яхту сестри Усманова вартістю $600 млн

Метою обшуку є пошук доказів у розслідуванні щодо Усманова за підозрами у порушенні законодавства про торгівлю, відмиванні коштів і ухиленні від сплати податків. Неофіційно видання дізналося, що за період з 2014 по 2022 рік Усманов у Німеччині міг ухилитися від сплати податків з доходів та подарунків на 555 млн євро. 

 
Spiegel

Частково джерелом підозр проти Усманова став витік так званих "Панамських документів" -  з них випливає, що олігарх, можливо, приховав значні статки й прибутки завдяки офшорам і заплутаній структурі власності компаній. Наприклад, Усманов вважається співвласником компанії, що зареєстрована на Віргінських островах. У 2014 році частину його власності там придбав інший підприємець, і Усманов в теорії мав би сплатити до німецького бюджету податок, але невідомо, чи зробив це. Також Усманов міг приховувати від німецьких податкових органів значні дивіденди від своїх акцій у Росії. 

Німецькі органи активніше зацікавилися Усмановим після того, як він потрапив у санкційний список ЄС у зв’язку з війною РФ проти України - оскільки є особою з близького оточення Путіна. 

Нещодавно повідомлялося, що із санкційного списку ЄС зникли прізвища сестри Усманова та ще кількох осіб. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: