Пентагон замовив для України дрони-камікадзе Switchblade 600

Середа, 21 вересня 2022, 13:09

США уклали контракт на купівлю для України тактичних ударних безпілотних комплексів Switchblade 600, розроблених американською компанією AeroVironment, відомих як дрони-камікадзе.

Про це повідомляє Мілітарний, пише "Європейська правда".

20 вересня на сайті Пентагону опублікували документ з переліком типів озброєнь, які ЗСУ невдовзі отримають від американців.

Серед списку є і дрони-камікадзе Switchblade 600, які офіційний Київ просив передати раніше. Згідно з повідомленням на сайті, контракт на закупівлю уклали 15 вересня.

"Обладнання – Switchblade 600, сума – 2,2 мільйони доларів, підрядник – AeroVironment", – йдеться у документі.

У серпні стало відомо, що Пентагон готується укласти контракт на передачу Україні дронів Switchblade 600.

США раніше вже передавали Україні так звані баражуючі боєприпаси (дрони-камікадзе) – тобто ті, які здатні перебувати в повітрі певний час, перш ніж уразять ціль. Це, зокрема, менші дрони Switchblade 300 і безпілотники Phoenix Ghost.

Switchblade 600 має потужну бойову частину аналогічну американській протитанковій ракеті Javelin, що дозволяє знищувати важку бронетехніку, зокрема і танки. Цей баражуючий боєприпас з вагою 23 кг здатен знищувати цілі атакою "зверху".

Час його перебування у повітрі — 40 хвилин, під час яких дрон може подолати 40 км, а також баражувати у повітрі. Максимальна швидкість польоту — 185 км/год.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.